Mustafa SAYIN
Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı

Malatya ili Battalgazi ilçesinde doğdu. İlköğretimini Battalgazi Gazi İlköğretim okulunda, Orta ve Lise eğitimini Eski Malatya Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Bölümünde tamamlayarak mezun oldu.

İlk iş hayatına 1992 yılında Battalgazi Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde tahsildar olarak göreve başladı. 1999-2004 Battalgazi Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde görev yapıtı. 2004 -2007 yılları Battalgazi Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevlerini yaptı. 2007 Yılında Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı görevine atandı 2007-2014 yılları arası Belediye Başkan Yardımcısı ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevini birlikte yürüttü. 2014 yılında Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kazanması ile birlikte  2014 -2019 yılları arası  Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı görevini yürüttü.

Battalgazi Belediyesi TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Temsilciliği görevi, Battalgazi Belediyenin her yıl düzenlediği Uluslararası Kervansaray Buluşması “Melitadan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji–Kültür Sanat Günleri” etkinlerinin düzenlenmesinde ve Battalgazi Belediyesi İŞKUR projelerinde, Battalgazi Belediyesi Kültür Envanteri Kitabının hazırlanmasında görev almıştır.

2019 yılının nisan ayında  Malatya Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi başkanlığına atandı. Halen Malatya Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi başkanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Melid Ulaşım ve Hizmet Grupları San.Tic.A.Ş.’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu başkanı görevini ( Personel Şirketi) yürütmektedir.

Mustafa SAYIN evli ve üç çocuk babasıdır.

Kararlar Şube Müdürlüğü

Şevket DOĞAN