1971 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca mahallesinde doğdu. 1989 yılında lise eğitimini Malatya Ziraat Meslek Lisesi’nde, 1994 yılında ise lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olarak tamamladı.

Gıda Kontrolörlüğü, Tarımsal Danışmanlık ve Eğiticiliği, Avrupa Birliği Proje Hazırlığı PCM (Project Cycle Management), İş Kontrolü ve Yönetim Sistemi Kurulumu gibi içinde mesleki ve teknik konuların da bulunduğu alanlarda bazı sertifikalara sahiptir.

Meslek hayatına 1989 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda başlayıp 1995 yılına kadar sırasıyla Gümüşhane iline bağlı Torul ilçesi, Elazığ iline bağlı Karakoçan ve Maden ilçelerinde idari ve mesleki çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Malatya Ziraat Meslek Lisesi’nde 1995-1997 yılları arasında ve İstanbul Halkalı Ziraat Meslek Lisesi’nde 1997-2011 yılları arasında Şube Şefliği ve Mesleki Eğitimcilik görevlerinde bulunmuştur.

2011 yılında İstanbul ili Beşiktaş ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kurucu İlçe Müdürü olarak atanmış ve 2013 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür.

2013 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nde Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığına atanmış ve 2 sene boyunca bu görevi sürdürmüştür. 2015-2019 yılları arasında ise aynı genel müdürlük içinde bulunan Tohumculuk Daire Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2018 yılı başından itibaren Bakanlık Koordinatörü olarak yurtdışı görevlerinde bulunmuştur.

15.09.2020 tarihinden itibaren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına atanmıştır.

Mehmet SIĞIRCI, orta düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve bir çocuk babasıdır.