BÜYÜKŞEHİR KURBAN KESİM KURSU DÜZENLENDİ

Tarih:

Temmuz 29, 2019 - Temmuz 31, 2019
thegov@gmail.com

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi büyükbaş ve küçükbaş sertifikalı kurban kesim kursu düzenledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Halk Eğitim işbirliğiyle düzenlenen “Kurban Kesim Kursu” 29-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Kurban Kesim Kursu eğitimlerine 40 kursiyer katıldı. Kursiyerlere eğitim boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

20 saat eğitime tabi tutulan kursiyerler teorik ve uygulamalı eğitimlerden geçtiler.

Kursiyerlere, teorik derslerde kurbanlık hayvanlar hakkında, kurban kesim öncesinde, kesim sırasında ve sonrasında dikkat edilecek hususlar anlatıldı. Kurban ile ilgili dini esaslar, kesim sırasında yaralanmalara karşı acil sağlık müdahale ve iş güvenliği konularında eğitimler verildi.

3 gün süren eğitimlerin ikinci aşamasında kursiyerler mezbahanelere giderek, burada yetkili kişilerde uygulamalı eğitimler ve bilgiler aldılar.

Kurban Kesim Kursuna katılan ve kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları verilecek.

Toplam 20 saat eğitime tabi tutulacak kursiyerler, teorik ve pratik eğitime tabi tutulacaklar. Kursa katılacak kişilere, kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve kesimden sonra yapılması gerekenler, kurban ile ilgili dini esaslar, kesim sırasında olabilecek yaralanmalara karşı acil sağlık müdahale bilgileri anlatılacak. Ayrıca katılımcılarla birlikte mezbahanelere gidilerek uygulamalı olarak kesimler de yaptırılacak.

3 gün sürecek kursta MEB onaylı sertifika verilecek

İlk ders 29 Temmuz Pazartesi günü saat 09.30’da Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek kursta başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla Kurban Kesim Sertifikası verilecek.